Loader
 

DIGITAL MARKETING ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τι είναι το Digital Marketing Τουρισμού;

Το Digital Marketing Τουρισμού, είναι η προώθηση της τουριστικής μας επιχείρησης, του brand μας, μέσω διαδικτύου. Είναι πολλαπλά τα οφέλη αυτής της προώθησης. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η αναγνωρισιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος που οδηγεί στην αύξηση πωλήσεων.

Το Digital Marketing δεν αποτελείται από ένα μόνο συγκεκριμένο εργαλείο. Είναι μία πολύ εμπλουτισμένη λίστα με εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα, ή σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία προώθησης. Φυσικά όσο πιο πολλά χρησιμοποιούνται, (με γνώμονα πάντα το στοχευμένο κοινό), τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα της σελίδας σας.

Μερικά τέτοια πολυ-εργαλεία είναι οι Διαφημίσεις Google, το Email Marketing, τα στοχευμένα Άρθρα στο Blog της σελίδας σας, τα Social Media και οι διαφημίσεις τους κ.α.

Ὀλα αυτά έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους μελλοντικούς πελάτες σας να σας γνωρίσουν και φυσικά να κατανοήσουν οι μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενο της σελίδας σας καλύτερα.

‘Οταν αυτά χρησιμοποιούνται με στρατηγική και συνέπεια, θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη κατάταξη της επιχείρησης σας στην Google, (και άλλες μηχανές αναζήτησης).

Digital Marketing Τourismou gia ipsiles thesis katataksis google
Το Digital Marketing είναι συνεχές αλλά απαραίτητος αγώνας

Σκεφτείτε ότι μία σελίδα από μόνη της δεν φέρνει την άνοιξη!

Χρειάζεται συνεχής και αποτελεσματική προώθηση στο σωστό κοινό. Ιδιαίτερα αν αυτό προέρχεται από ένα διεθνές τοπίο, σαν αυτό στον τομέα του Τουρισμού.

Digital Marketing Τουρισμού- απαραίτητο για υψηλή κατάταξη στην Google
Digital Marketing Τουρισμού- απαραίτητο για υψηλή κατάταξη στην Google
Digital Marketing Τουρισμού- απαραίτητο για υψηλή κατάταξη στην Google

Πως μπορούμε να καθορίσουμε ποιό είναι το σωστό κοινο μας;

Ἐνα τεράστιο πλήθος δεδομένων και στοιχείων καθορίζουν τους υποψήφιους πελάτες μας. Μερικά απ᾽αυτά τα στοιχεία είναι Γεωγραφικά, (από ποιες χώρες προέρχονται οι επισκέπτες μας),  τεχνολογικά, (π.χ. ποιες συσκευές χρησιμοποιούν περισσότερο να μας βρουν), και μια σειρά άλλων παραμέτρων.

Η ἐρευνα αυτή και η αναλυση τους απαιτεί και την κατάλληλη εμπειρία. Χρειάζεται πολύ καλή γνώση διαχείρισης όλων των εργαλείων Analytics που προσφέρουν εταιρείες σαν την Google.

Τα δεδομένα που συλλέγουμε δεν θα μας προσφέρουν ιδιαίτερη γνώση αν δεν γνωρίζουμε πως να τα εκμεταλλευτούμε. Δηλαδή τι ενέργειες πρέπει να καθορίσουμε ως απαραίτητες ώστε να τα εκμεταλλευτούμε σωστά και να φέρουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα για την επιχείρηση μας.

Το Digital Marketing Τουρισμού και μερικά από τα πιο χρήσιμα και διαδεδομένα εργαλεία του

Blogging – Αρθρογράφηση

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή προβολή της επιχείρησης σας.

Το γνωστό και ως ᾽Copywriting’ είναι μια διαδικασία που γίνεται πάντα με την απαραίτητη έρευνα και σύμφωνα με τις ανάγκες μιας επιχείρησης.

Ο στόχος ενός Κειμενογράφου/Blogger είναι η ενημέρωση ή επιμόρφωση όχι μόνο των μελλοντικών αλλά και των υφιστάμενων πελατών μας με διάφορα άρθρα (ταξιδιωτικές συμβουλές, άρθρα προορισμού, κλπ.) . ``SITEnDESIGN``

Κάντε Like και Tweet αυτή την παράθεση:

Η τακτική αρθρογράφηση στην ιστοσελίδα μας, προσφέρει πολλά προνόμια:

 • Αυξάνουμε την αλληλεπίδραση της επιχείρησης μας με τον πελάτη.
 • Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας.
 • Αποκτούμε Κύρος στα μάτια των πελατών μέσω ειδικής γνώσης που προσφέρουμε.
 • Στοχεύουμε σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά και βελτιστοποιούμε τα άρθρα αυτά για τις μηχανές αναζήτησης.

Χωρίς άρτιο copywriting και συνεχείς ενημέρωση ως προς τις τεχνικές αρθρογράφησης που πρέπει να χρησιμοποιούνται από τον κειμενογράφο, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το SITEnDESIGN μπορεί να προσφέρει αυτή την υπηρεσία με άρθρα σε Αγγλικά και Ελληνικά.Δείτε αντιπροσωπευτικά δείγματα εδώ κι εδώ!

Στις μέρες μας γράφονται κατά μέσο όρο πάνω από:

4,853.000

Ἀρθρα την Ημέρα

Είστε σίγουροι ότι μπορεί να απέχει η επιχείρηση σας απ᾽αυτό το σημαντικότατο μέσο προβολής;

87%

των ταξιδιωτών θα ελέγξουν το Facebook για να εμπνευστούν

Τα Social Media

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν διεισδύσει για καλά όχι μόνο στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική μας ζωή. Η προσωπική χρήση αυτών των δικτύων καλό είναι να μετριάζεται. Η χρησιμότητα τους όμως για τις ανάγκες μιας τουριστικής επιχείρησης είναι αδιαμφισβήτητη.

Η γνώση διαχείρισης τουλάχιστον των βασικών social media, (Facebook, Twitter, Instagram), είναι μονόδρομος για την επιτυχημένη πορεία μιας επιχείρησης.

Τα Social Media μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην Διεύρυνση του αγοραστικού κοινού μας, δηλαδή των μελλοντικών πελατών του καταλύματος μας.

Προσοχή - τα μεγάλα νούμερα των Followers δεν δείχνουν πάντα μια επιτυχημένη πορεία και αλληλεπίδραση της τουριστικής μας επιχείρησης. Η ποσότητα στο Digital Marketing δεν καθορίζει παντα μια επιτυχημένη καμπάνια. Η ποιότητα όμως των Followers και η άμεση σχέση με το προΐόν μας έχει μεγαλύτερη αξία. ``SITEnDESIGN``

Κάντε Like και Tweet αυτή την παράθεση:

Τα πανίσχυρα εργαλεία διαφήμισης που προσφέρουν, μέσω της απόλυτης στόχευσης κοινού και άλλων εργαλείων, χρειάζονται εμπειρία χρόνων.

Γνωρίζοντας πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας, το SITEnDESIGN αναλαμβάνει την δημιουργία ταυτότητας σας στα δίκτυα αυτά, την διαχείριση τους όπως και την διάνοιξη του αγοραστικού σας κοινού .

Διαφημίσεις Google

Γνωστές ως Google Adwords αποτελούν ένα από τα πανίσχυρα κομμάτια στην εργαλειοθήκη κάθε ειδικού στο Digital Marketing Τουρισμού, (και γενικά για κάθε είδους επιχείρηση).

Ὀσοι έχετε έστω και λίγο δοκιμάσει να θέσετε σε εφαρμογή τα Google Ads, καταλάβατε ότι δεν είναι όσο απλά όσο συνήθως παρουσιάζεται. Η κάθε παραμετροποίηση παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική επιτυχία ή αποτυχία της διαφήμισης μας.

Αν δεν υπάρχει η επαρκής εμπειρία σωστής διαχείρισης των διαφημίσεων της Google, σύντομα ο προϋπολογισμός μας θα εκτιναχθεί, χωρίς απτά αποτελέσματα. Η μόνη κερδισμένη επιχείρηση σ᾽αυτή την περίπτωση θα είναι φυσικά η Google.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που υπάρχουν εξειδικευμένα σεμινάρια/μαθήματα με σκοπό την επιμόρφωση όσων ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το τεράστιο κομμάτι των Google Adwords.

Πως μπορεί να βοηθήσει το SITEnDESIGN στον τομέα αυτο:

 • Αφού καθορίσουμε ποιά εργαλεία της Google μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρηση σας, ορίζουμε τους στόχους για την συγκεκριμένη διαφήμιση.
 • Γίνεται έρευνα ως προς τις λέξεις-κλειδιά που είναι κατάλληλες για να στοχεύσει η επιχείρηση σας.
 • Καθορίζουμε τον προϋπολογισμό και την διάρκεια της διαφήμισης μαζί.
 • Στοχεύουμε στο κατάλληλο κοινό.
 • Παρακολουθούμε και βελτιώνουμε συγκριτικά τα αποτελέσματα.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις βασικές ενέργειες για την διεξαγωγή σωστών Google Ads. Η λίστα αυτή είναι πολύ πλούσια σε περιεχόμενο και τα οφέλη μιας σωστής διαφήμισης είναι αδιαμφισβήτητα. Καθημερινά ξοδεύονται τεράστια ποσά στις διαφημίσεις αυτές από εταιρίες διαφόρων μεγεθών.

Κατα μέσο όρο πραγματοποιούνται πάνω από:

5,935,190.820

Αναζητήσεις Google / Ημέρα

Εκμεταλλευτείτε την δύναμη των Google Ads

Τα Google Ads είναι σημαντικό κομμάτι του Digital Marketing τουρισμού

Email Marketing

Κατα μέσο όρο αποστέλλονται πάνω από:

237,943,122.820

Email / Ημέρα

Οι πελάτες σας λαμβάνουν κάποια απο αυτά;

Device Frame

Ὀπως και τα υπόλοιπα εργαλεία στη φαρέτρα του Digital Marketing για τον Τουρισμό, το Email Marketing μπορεί να αποτελέσει πολυεργαλείο στα σωστά χέρια.

Είναι σημαντικός φορέας στην αλληλεπίδραση που πρέπει να έχει μια επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος με τους πελάτες της, (υποψηφίων και ήδη υπάρχων).

Πολύ ψηλά στην λίστα εργαλείων που σχετίζονται με την απόκτηση καινούργιων πελατών για το κατάλυμα μας και η ίδια μας η ιστοσελίδα μπορεί άνετα να αποτελέσει τον ‘μαγνήτη’ σ’ αυτήν τη διαδικασία.

Το Email Marketing σχετίζεται άμεσα με όλα τα στάδια στο ‘funnel’, (χωνί), των πωλήσεων μιας και το περιεχόμενο που επιλέγουμε να σταλεί είναι εξειδικευμένο και χωρίζεται κι αυτό στα στάδια που αποτελούν το λεγόμενο ᾽Sales Funnel’, (Χωνί Πωλήσεων).

Το SITEnDESIGN μπορεί να βοηθήσει στην διαδικασία αυτή, ώστε η ιστοσελίδα σας να σχεδιαστεί εκ νέου ή να μετατραπεί σαν πόλος έλξης καινούργιων πελατών με την βοήθεια:

 • Ειδικές φόρμες / συλλέκτες για καινούργιους πελάτες και emails
 • Κατάλληλο περιεχόμενο για το αντίστοιχο στάδιο του Sales Funnel που θα βρίσκονται οι πελάτες

Είναι σημαντικό να κρατάμε σε ενδιαφέρον τους υπάρχων πελάτες μας. Να φρεσκάρουμε την μνήμη τους για την επιχείρηση μας.

Οι πελάτες μας είναι οι καλύτεροι Πρεσβευτές της επιχειρησής μας. Εκτός από ειδικές προσφορές που αποστέλλονται μέσω Email Marketing, επιβραβεύοντας την αφοσίωση τους, μπορούμε και να τους ενθαρρύνουμε ώστε να μας συστήσουν και σε άλλους εν δυνάμει πελάτες. ``SITEnDESIGN``

Κάντε Like και Tweet αυτή την παράθεση:

Δώστε στην επιχείρηση σας τα εργαλεία που θα την κάνουν να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό!

Ας μιλήσουμε σήμερα